Μπροστά -έως και 6%- η Ν.Δ. σε τρεις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Μπροστά -έως και 6%- η Ν.Δ. σε τρεις δημοσκοπήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tρεις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται από 4,3 ως και 5,8 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποιούνται αύριο ενώ τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά από 36,8 έως περίπου 46%.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» η Ν.Δ. φέρεται να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21,3%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 7,4% ο ΛΑΟΣ 5, 6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, οι Οικολόγοι 3% και το Αρμα Πολιτών 1,6%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει 29,3% και το ΠΑΣΟΚ 21,3%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν», η Ν.Δ. συγκεντρώνει 25,1%, το ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, οι Οικολόγοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Αρμα 1,5%.

Είναι ενδεικτικό ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα «με ποιόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές». Η απάντηση είναι 28,7% με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόλις 11,7% με τον Γιώργο Παπανδρέου και 51% με κανέναν από τους δύο.

Η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής»

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5%, η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Αρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ