Είναι μια βόμβα βιταμινών στο πιάτο μας.
Γνωρίζετε ποιά είναι τα πιο χρήσιμα λαχανικά, να μην επεκταθώ: Ολα όσα έχουν πορτοκαλί χρώμα.
Τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά περιέχουν βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α, η οποία κάνει πολύ καλό στην όραση και στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών και το οποίο είναι το στοιχείο που τους δίνει το συγκεκριμένο χρώμα.
Ποιά μπορούμε να βάλουμε στη σαλάτα;
Γλυκοπατάτες, καρότα, μάνγκο, παπάγια, πατζάρια.
Βάλτε όσα περισσότερα μπορείτε στη διατροφή σας.
Aυτό, απλά για να σας θυμίσω ότι υπάρχουν 21 ποικιλίες καρότου στον κόσμο:
Υλικά και εκτέλεση για τη σαλάτα
- Βράστε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες στον ατμό
- Βράστε τα πατζάρια σε κρύο αλατισμένο νερό
- Κρατήστε τα στο ψυγείο αν είναι πολλά, θα τα χρειαστείτε
- Προμηθευτείτε φρούτα όπως μάνγκο και παπάγια, αν βρίσκετε
- 1 μαρούλι κινέζικο ή γαλλικό ή λόλα ελληνική
- 1 αβοκάντο ώριμο
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι λευκό, μπαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
- Με λίγες «φλούδες» παρμεζάνας από πάνω, είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο
- Οι γλυκοπατάτες χορταίνουν, χωρίς να βαραίνουν!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο