Ακόμα δεν γνωρίζουν που θα πέσει ο φλεγόμενος δορυφόρος - iefimerida.gr

Ακόμα δεν γνωρίζουν που θα πέσει ο φλεγόμενος δορυφόρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θραύσματα του ερευνητικού δορυφόρου των 6,3 τόννων της NASA που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας αναμενόταν να πέσουν στη Γη τις ερχόμενες ώρες, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ακριβής τοποθεσία πτώσης τους, ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αργά χθες το βράδυ.

Οι προβλέψεις για την ώρα και την τροχιά που ακολουθεί ο δορυφόρος των 6,3 τόννων της NASA που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και υπάρχει πιθανότητα θραύσματά του να πέσουν τις επόμενες ώρες στη Γη άλλαξαν χθες και οι αξιωματούχοι ξαναέβαλαν τη βόρεια Αμερική στις πιθανές περιοχές πτώσης τους.

Ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Άνω Ατμόσφαιρας, που έχει μέγεθος περίπου ενός λεωφορείου, θα περάσει πάνω από τον Καναδά, την Αφρική και την Αυστραλία, όπως και από τμήματα του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού από τις 06:00 ως τις 10:00 (ώρες Ελλάδος), ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η NASA.

"Ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια είναι πάρα πολύ μικρός", σημείωσε.

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου θα καεί καθώς θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μεγέθους του, ορισμένα τμήματα θα φτάσουν στην επιφάνεια της γης, προσέθεσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) στο Ντάρμστατ, στη Γερμανία, αναμένουν ότι το τμήμα που δεν θα καεί κατά την είσοδο του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα ανέρχεται σε περισσότερα από 500 κιλά και ότι τα υπολείμματά του υπάρχει πιθανότητα να διασπαστούν σε περίπου 20 τμήματα.

Οι πιθανότητες να πληγεί οποιοσδήποτε από τα θραύσματα είναι περίπου 1 στις 3.200. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 που ξεκίνησαν οι διαστημικές δραστηριότητες δεν υπάρχουν σύμφωνα με τη NASA επιβεβαιωμένες πληροφορίες για πρόκληση τραυματισμού ή σημαντικής ζημιάς σε ιδιοκτησίες από αντικείμενα που έπεσαν στη Γη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ