«Βόμβα» Σόιμπλε στη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - iefimerida.gr

«Βόμβα» Σόιμπλε στη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων θα πρέπει να επανεξεταστεί το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμοι οι όροι της συμφωνίας του Ιουλίου» δήλωσε σήμερα απο την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφανγκ Σόιμπλε.


Ο κ. Σόιμπλε, είπε χαρακτηριστικα πως θα αιφνιδιαζόταν αν άλλαζαν οι όροι της καταβολής της επόμενης δόσης, όχι όμως και αν άλλαζαν οι όροι για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί "με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα", η συμφωνία που συνήψαν οι Ευρωπαίοι στις 21 Ιουλίου για ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
"Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες σχετικά με τα επόμενα βήματα", είπε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός, όταν ρωτήθηκε για την κρίση στη ζώνη του ευρώ και τις φήμες για επικείμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν "με τη μέγιστη σοβαρότητα" οι αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούλιο, δήλωσε. Ο κ. Σόιμπλε επαναβεβαίωσε επίσης την ανάγκη καταπολέμησης των ελλειμμάτων, ενώ πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, πιέζουν τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη. "Είναι πιο σημαντικό να καταπολεμηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, και αυτές οι αιτίες είναι τα υψηλά ελλείμματα", είπε ο Σόιμπλε.

"Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την κρίση μεγεθύνοντας τα αίτια της", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ