Το 50% των Γερμανών λέει «όχι» στην χρεοκοπία της Ελλάδος - iefimerida.gr

Το 50% των Γερμανών λέει «όχι» στην χρεοκοπία της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 50% των Γερμανών δεν επιθυμεί να επιτρέψει η Ευρωπαική Ενωση στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ZDF. Οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα βλάψει τη Γερμανία.

Όμως υπάρχει κι ένα 41% που τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Από τους ερωτηθέντες το 68% πιστεύει ότι οι επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι αρνητικές για τη Γερμανία. Παρόλα αυτά το 75% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ενώ μόλις το 19% υποστηρίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.Εξάλλου ο Πέτερ Άλταμαϊερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, υπογράμμισε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη. «Θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ και στις 17 χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Άλτμαϊερ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ