Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] - iefimerida.gr

Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι προφανές ότι οι ασθενείς του Εμπολα, που μεταφέρονται από τις αφρικανικές χώρες στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, δεν ταξιδεύουν με μία πτήση της... γραμμής.

Πώς όμως μεταφέρονται πίσω στις χώρες τους, προκειμένου να ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή; Και κυρίως, πώς φτάνουν στον προορισμό τους με τους ασθενείς ζωντανούς και τους υπόλοιπους ασφαλείς; Το έργο αυτό έχει αναλάβει η Phoenix Air.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει έδρα στην Τζόρτζια, έχει κάνει 40 ταξίδια από τον Αύγουστο. Στα μισά, ο προορισμός τους ήταν κάποια ευρωπαϊκή πόλη, ενώ στα υπόλοιπα προσγειώνονταν στις ΗΠΑ.

Η μεταφορά γίνεται με ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Gulfstream G-III. Σε αυτό έχει τοποθετηθεί ένας μεταλλικός σκελετός, που δημιουργεί ένα χώρο ο οποίος ξεχωρίζει από την υπόλοιπη καμπίνα. Ο αέρας φιλτράρεται όταν μπαίνει και βγαίνει από αυτό το χώρο.

Μέσα στο πλαίσιο, υπάρχει μία επένδυση κατασκευασμένη από ειδικό πλαστικό. Χάρη σε αυτή την επένδυση, δεν μεταδίδεται η ασθένεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο. Οσα αντικείμενα βρίσκονται σε αυτό το χώρο είναι μίας χρήσης. Ανάμεσά τους το φορείο, η τουαλέτα, τα φώτα και το σύστημα επικοινωνίας, όπως γράφει το CNN.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί και ο ασθενής φύγει, όλο το σύστημα σφραγίζεται. Στη συνέχεια γίνεται μία διαδικασία απολύμανσης που μπορεί να διαρκέσει και ολόκληρο 24ωρο. Τα πάντα μέσα στην επένδυση και το ίδιο το πλαστικό αποστειρώνονται πολλές φορές, αφαιρούνται, μπαίνουν σε ειδικά κουτιά μαζί με ό,τι βρίσκεται μέσα στον ειδικό χώρο και τα στέλνουν σε εγκεκριμένο αποτεφρωτήρα όπου καταστρέφονται.

Η Phoenix Air άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτό το σύστημα πολύ πριν από το ξέσπασμα του Εμπολα, σχεδιάζοντας την ασφαλή μεταφορά ασθενών με μεταδοτικές ασθένειες. Εκείνη την εποχή οι βασικές ανησυχίες ήταν το SARS, η γρίπη των χοίρων και των πτηνών. Τους πήρε χρόνια να το ολοκληρώσουν και μέχρι να τα καταφέρουν η απειλή είχε εξαλειφθεί, αλλά δεν εγκατέλειψαν την ιδέα, ξέροντας ότι δυστυχώς θα χρειαστεί ξανά κάτι τέτοιο, όπως και έγινε.

Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μέσα στο αεροπλάνο του Εμπολα -Πώς ταξιδεύουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμπόλα αεροπλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ