Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που προκάλεσε αίσθηση από το περασμένο Σάββατο.
Συνολικά 22 ιδιωτικά συμφωνητικά, που προβλέπουν δικηγορική αμοιβή 12%, για προσφυγές κατά του Δημοσίου κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με το capital.gr.
Μετά από τις αποκαλύψεις καταρρέει η βασική υπερασπιστική γραμμή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι όταν υπέγραφε αυτά τα συμβόλαια, ούτε αυτός, ούτε οι πελάτες του μπορούσαν να γνωρίζουν ότι θα γινόταν υπουργός.
Οπως αποκαλύπτεται, υπήρξαν τα 22 συμβόλαια στα οποία συμπεριλαμβάνει ως λόγο αμοιβής του τη νομοθετική επίλυση του θέματος στις 30 Ιανουαρίου, ενώ έχει ορκιστεί υπουργός στις 27/1.
Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα του αναπληρωτή υπουργού δεν ευσταθούν, καθόσον τα συμβόλαια γίνονται έγκαιρα μόνο όταν κατατίθενται στο Δικηγορικό Σύλλογο.
Σε αυτή την ημερομηνία εμφανίζεται να πρωτοκολλήθηκαν (μπορεί να είχαν κατατεθεί νωρίτερα) στον Δικηγορικό Σύλλογο τα συμφωνητικά, στα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12%, επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.
Τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Τα συμφωνητικά προκύπτει ότι υπογράφηκαν 26 και 27 Ιανουαρίου, ενώ όλα αφορούσαν υποθέσεις εργαζομένων στον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, που διεκδικούν διαφορές αποδοχών έπειτα από τη μείωση που προέκυψε από το νόμο 4024/2011 και από τη σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία.
Τα συμφωνητικά, για να είναι σε ισχύ, πρέπει να κατατεθούν στην εφορία και τον Δικηγορικό Σύλλογο μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους. Ακόμη, αν η δικηγορική εταιρεία διαλυθεί ή ένα εταιρικό μέλος της αποχωρήσει, πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό.