Το Airbus που συνετρίβη είχε λάβει προειδοποίηση ασφάλειας πριν 4 μήνες: «Αδελφό» αεροσκάφος είχε χάσει ανεξήγητα ύψος - iefimerida.gr

Το Airbus που συνετρίβη είχε λάβει προειδοποίηση ασφάλειας πριν 4 μήνες: «Αδελφό» αεροσκάφος είχε χάσει ανεξήγητα ύψος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προειδοποίηση ασφαλείας πετούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες το Airbus Α320 που συνετρίβη στις Αλπεις την Τρίτη.

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι η προειδοποίηση είχε εκδοθεί όταν ένα «αδελφό» αεροσκάφος ξαφνικά έχασε ύψος. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσε μία επείγουσα οδηγία αξιοπλοΐας όταν ένα Airbus A321 έκανε ανεξέλεγκτη πτώση, βόρεια της Παμπλόνα, πριν ανακάμψει.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση ασφαλείας, το αεροπλάνο της Lufthansa με 109 επιβαίνοντες ήταν στα 31.000 πόδια, όταν άρχισε η κάθοδος χωρίς να κάνει τίποτα ο πιλότος, με ρυθμό 4.000 πόδια το λεπτό, πριν το πλήρωμα καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο στα 28.000 πόδια.

Σύμφωνα με τον EASA, ένα σύστημα ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για την προστασία του αεροπλάνου αντέδρασε στα λανθασμένα δεδομένα που οφείλονταν σε έναν ελαττωματικό αισθητήρα. Η προειδοποίηση αφορούσε όλα τα Airbus Α318, Α319, Α320 και Α321. Ανάμεσά τους και το Airbus Α320 που συνετρίβη σήμερα.

Σε απάντηση αυτής της προειδοποίησης, η Airbus δημιούργησε μία προσωρινή αναθεώρηση για όλα τα εγχειρίδια πτήσης του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbus A320 προειδοποίηση ασφάλειας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ