Κον Μπεντίτ: Ανυπόφορη η πολιτική της ΕΕ - iefimerida.gr

Κον Μπεντίτ: Ανυπόφορη η πολιτική της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ο συμπρόεδρος των ευρωπαίων Πράσινων, Κον Μπεντίτ, χαρακτήρισε φυσιολογική την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα του χρέους.

«Ορθά η κυβέρνηση επιδιώκει κατ' αρχήν να θέσει τα θεμέλια για την αντιμετώπιση της φτώχειας που πλήττει τη χώρα. Όταν ζητάς μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να σκεφτείς πόσο χρόνο χρειάστηκε η γερμανική κυβέρνηση, για παράδειγμα, για το ζήτημα αυτό», αναφέρει αρχικά και προσθέτει: «Ακόμα οι προσπάθειές της δεν έχουν ολοκληρωθεί. Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι ευρύτατες και πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν».

Σε δηλώσεις του στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία, τόνισε, επίσης πως η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εν μέρει λανθασμένη, καθώς «ο τρόπος εφαρμογής της για ορισμένες χώρες είναι ανυπόφορος».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «Θεωρώ, ωστόσο, ότι ανυπόφορη είναι και η γερμανική κοινή γνώμη που ζητά συνεχώς λιτότητα χωρίς να συνειδητοποιεί τι σημαίνει αυτό για τον πληθυσμό».

Απαντώντας στο γερμανικό επιχείρημα περί τήρησης των συμφωνηθέντων ή προώθησης των μεταρρυθμίσεων είπε: «Θα πρέπει να εξεταστεί αν οι συμφωνίες ήταν πράγματι σωστές. Αυτό είναι προς το παρόν ένα από τα προβλήματα. Δεδομένου ότι οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% με 40%, δεν είναι δυνατή η επιπλέον περικοπή τους. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Εδώ στη Γερμανία ο κόσμος αντιδρά εντονότατα όταν δεν αυξάνονται οι μισθοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κον Μπεντίτ Πολίτικη ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ