Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά -Αν Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι - iefimerida.gr

Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά -Αν Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά φαίνεται πως υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, Νάντια Βαλαβάνη.

«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», τόνισε σε δηλώσεις της στον Ant1.

Αναφερόμενη σε πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, επεσήμανε πως στο θέμα των τσιγάρων υπάρχει πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι έχουν ήδη φτάσει στο 88%.

Ωστόσο, απέκλεισε την αύξηση της φορολόγησης του πετρελαίου, λέγοντας πως η προηγούμενες αυξήσεις οδήγησαν σε περιβαλλοντική καταστροφή.

Όσον αφορά το θέμα των τεκμηρίων είπε πως «Πλέον μπορούμε να δούμε τα έσοδα 10-15 χρόνια πίσω. Θα πάμε σε μέτρα έμμεσης απόδειξης».

Για την ρύθμιση των 100 δόσεων, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, η αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε σχετικά με την αντίδραση των εταίρων πως «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Καταλήγοντας, μίλησε για το άδικο του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, το οποίο επιβαρύνει τους φτωχότερους, επισημαίνοντας πως «το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό. Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ