Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;

(EUROKINISSI/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερώτηση για την κυβερνητική αποστολή στο Ιράν, με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα, απηύθυνε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον Νίκο Κοτζιά.

Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο μία τριμελής κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα βρέθηκε στην Τεχεράνη όπου είχε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους για ενδεχόμενη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, ο τομεάρχης εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ διατύπωσε ερωτήματα για το σκοπό αυτών των συναντήσεων.

Αν έγινε αυτή η συνάντηση, δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο των Εξωτερικών, σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι «ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος ρωτά αν έγινε η συνάντηση, ποια ήταν η σύνθεση της ελληνικής και ποια της ιρανικής αντιπροσωπείας, ποιο ήταν το αντικείμενο των εν λόγω συνομιλιών και ποιο το αποτέλεσμά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ