WSJ: Επανεκκίνηση της δίωξης κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 - iefimerida.gr

WSJ: Επανεκκίνηση της δίωξης κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου που κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 διευκολύνοντας την είσοδο στο μνημόνιο, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της δίωξης κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ η οποία παρέμενε στάσιμη, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί τελικά στο δικαστήριο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο διεθνές πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Γεωργίου κλήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας να καταθέσει στους εισαγγελείς, ενώ σήμερα θα δεχθεί νέες ερωτήσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με την WSJ, η επανεκκίνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ πραγματοποιείται εν μέσω προσπαθειών της νέας αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας να τερματίσει την αυστηρή λιτότητα των μνημονίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ