Η γλυκοπατάτα είναι πηγή βιταμινών και καλύτερη από την κοινή πατάτα.
Σας θυμίζω και πάλι έναν τρόπο για να βάλετε την γλυκοπατάτα στην κουζίνα και στο πιάτο σας. Αυτή εδώ η συνταγή έχει μόνο τρία υλικά και είναι ιδανική και για παιδιά.
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 πατάτα κοινή για πουρέ
- 40 cl γάλα ελαφρύ
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- Λίγο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε την γλυκοπατάτα, κόψτε την σε μεγάλα κομμάτια
- Κόψτε την λευκή πατάτα σε μικρότερα κομμάτια
- Βάλτε τα όλα με το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά
- Προσθέστε το αλάτι
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό
- Αφαιρέστε τις πατάτες και κρατήστε το γάλα
- Πιέστε τις πατάτες με ένα ειδικό εργαλείο ή με δύο πιρούνια για να λυώσουν
- Προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται για να μη γίνει ο πουρές πολύ υγρός
- Προσθέστε το βούτυρο και σερβίρετε αμέσως, δεν μπορεί να περιμένει!
Ταιριάζει με όλα τα κρέατα (ψητά ή μαγειρευτά), όπως και με ψάρι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο