Ο «χρησμός» της ΕΚΤ δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο -Πάνω από 2% η άνοδος - iefimerida.gr

Ο «χρησμός» της ΕΚΤ δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο -Πάνω από 2% η άνοδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και στον απόηχο της επταμερούς συνάντησης των Βρυξελλών.

Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινούνταν σε θετικό έδαφος. Ωστόσο, ενώ αυτή η άνοδος ήταν διστακτική μέχρι περίπου τη 1.30 το μεσημέρι, μια δήλωση από την πλευρά της ΕΚΤ ήρθε να δώσει άλλον αέρα στην αγορά και να ωθήσει τον Δείκτη σε σημαντική ενίσχυση.

Ποια ήταν αυτή τη δήλωση από την ΕΚΤ; Οτι «έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα για να διευκολυνθεί η Ελλάδα, θα τη στηρίξουμε», την οποία έκανε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ετσι, αυτή την ώρα (14:05) ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 2,27% και βρίσκεται στις 761,31 μονάδες. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, όλα τα βλέμματα, όπως είναι φυσιολογικό, είναι στραμμένα στην αποψινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν κάποιο «σημάδι» για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το «ελληνικό ζήτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ