Έρχεται και ο πράσινος Δακτύλιος - iefimerida.gr

Έρχεται και ο πράσινος Δακτύλιος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φέρει ενδεχομένως και την εφαρμογή ενός νέου μέτρου, του «πράσινου» Δακτυλίου. Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει αυτό το νέο μέτρο σε συνδυασμό με την απόσυρση του γηρασμένου στόλου των βαρέων οχημάτων που κινούνται με ντήζελ.

Αυτό δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε όμως πως δεν υπάρχουν ακόμα ειλημμένες αποφάσεις για την πετρελαιοκίνηση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε πως αν μπορούσαν να προχωρήσουν σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων πετρελαιοκίνητων φορτηγών στα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα λυνόταν συνολικά το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα διότι θα δημιουργούσε προβλήματα στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Τόνισε όμως ότι γίνονται συζητήσεις για την εκ περιτροπής κυκλοφορία των βαρέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα κέντρα των δύο πόλεων με στόχο, κάποια στιγμή, τη σταδιακή απαγόρευση.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ