Βάπτισμα πυρός για Podemos και Ciudadanos - Εκλογές στην Ανδαλουσία - iefimerida.gr

Βάπτισμα πυρός για Podemos και Ciudadanos - Εκλογές στην Ανδαλουσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Ανδαλουσία προκειμένου να εκλέξουν την τοπική κυβέρνηση. Πρώτη παρουσία για τα δύο νέα κόμματα Pdemos και Ciudadanos με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν πρώτο σε ψήφους το Σοσιαλιστικό κίνημα.

Το 2015 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για την Ισπανία, αφού τις σημερινές εκλογές στην Ανδαλουσία θα ακολουθήσουν οι δημοτικές το Μάιο, αυτές στην Καταλονία το Σεπτέμβριο και οι βουλευτικές πριν τέλος του έτους. Οι σημερινές εκλογές θα δώσουν ένα πρώτο δείγμα της δυσαρέσκειας του κόσμου από την κρίση και τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών. Η προεκλογική εκστρατεία των δύο νέων κομμάτων έχει επικεντρωθεί στη διαφθορά στους κόλπους του Σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο έχει την περιφερειακή διακυβέρνηση και του Λαϊκού Κόμματος (PP), που κυβερνά σε εθνικό επίπεδο καθώς και στην αναποτελεσματικότητα της πολιτικής τους ως προς την αντιμετώπιση της αυξανόμενης φτώχειας και της ανισότητας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην Ανδαλουσία, ένας στους τρεις Ισπανούς είναι άνεργος, ποσοστό μεγαλύτερο δηλαδή από το μέσο όρο ολόκληρης της χώρας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία από κάποιο κόμμα, γεγονός που θα οδηγήσει σε συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι που σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αποτελεί και ένα προπομπό του τι θα συμβεί στις βουλευτικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις ευνοούν τους Σοσιαλιστές, εμφανίζουν το Λαϊκό Κόμμα να χάνει έδαφος, ενώ οι Podemos έρχονται στην τρίτη θέση και οι Ciudadanos στην τέταρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ podemos Εκλογές Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ