Η ταυτοποίηση, από το iefimerida.gr, του βαθύπλουτου κληρονόμου Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου με το όνομα που υπέγραφε το άκρως επιθετικό άρθρο κατά του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής κρίσης δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των μελών της οικογένειας Αγγελόπουλου και των στενών τους συμβούλων.
Ο νεαρός Παναγιώτης ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Harvard αρχικά υπέστη σοκ όταν ειδοποιήθηκε από φίλους του στην Αθήνα και στη συνέχεια διαπίστωσε μέσω του Google το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση του ονόματός του κάτω από το κείμενο «Η εποχή των τεράτων».
Κι αυτό γιατί αφενός θεωρούσε ότι η ταυτοποίησή του ήταν επτασφράγιστο μυστικό και αφετέρου καθώς διαπίστωσε για πρώτη φορά το «ειδικό βάρος» του επωνύμου του.
Η μητέρα του, Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία γνώριζε εκ των προτέρων για τη συγγραφή του άρθρου από τον 20χρονο Παναγιώτη βρίσκεται και αυτή στις ΗΠΑ εδώ και ημέρες προκειμένου -μεταξύ άλλων- να λάβει μέρος στο συνέδριο του ιδρύματος Κλίντον.
Η αντίδρασή της στο αγωνιώδες τηλεφώνημα του -άπειρου σε τέτοιες καταστάσεις γιου της- ήταν απολύτως ενδεικτική του χαρακτήρα, αλλά και των δικών του εμπειριών. Γελώντας, τον καθησύχασε και του εξήγησε ότι το να είσαι παιδί του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου σε τοποθετεί αυτομάτως στο μικροσκόπιο των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.
Αντιθέτως, ο πατέρας του Παναγιώτη, επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν γνώριζε τίποτε για το άρθρο του γιου του. Οταν αρχικά πληροφορήθηκε το περιεχόμενό του και στη συνέχεια διαπίστωσε τον αντίκτυπο που είχε στην ελληνική κοινωνία, προβληματίστηκε. Στη συνέχεια, μετά από «μίνι οικογενειακό συμβούλιο» αλλά και συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες ηρέμησε και μάλλον άρχισε να απολαμβάνει και αυτός τον αντίκτυπο της δημόσιας διατύπωσης των ριζοσπαστικών ιδεών του παιδιού του.
Σύμφωνα δε με την άποψη επικοινωνιολόγων τόσο αυτών που βρίσκονται παραδοσιακά κοντά στην οικογένεια Αγγελόπουλου, όσο και άλλων που από καιρό εις καιρό συνομιλούν μαζί τους, ο αντίκτυπος που είχε το συγκεκριμένο άρθρο στην κοινή γνώμη είναι κατά γενική ομολογία και μέσο όρο θετικός. Κι αυτό γιατί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία είναι εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό -έστω και σε επίπεδο συμβολισμού- να μιλά ένας νεαρός πολυεκατομμυριούχος για λαϊκές εξεγέρσεις και για αναδιανομές του κοινωνικού πλούτου υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων επικαλούμενος τον Γκράμσι.
Αλλωστε, συμπληρώνουν, σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εκτιμάται θετικά το γεγονός ότι ένας βαθύπλουτος γόνος αντί να περνά τον καιρό του με σκάφη και μοντέλα στη Μύκονο, όπως η συντριπτική πλειοψηφία της νεόπλουτης Ελλάδας, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού του καλοκαιριού στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας μαζί με τους αγανακτισμένους για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.
Επίσης, εκτιμούν ότι θετικός είναι ο αντίκτυπος και προσωπικά στην κυρία Αγγελοπούλου, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, καθώς μέρος της κοινής γνώμης την αμφισβητεί τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όσο και για την ενασχόλησή της με τα ΜΜΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να καταγράψει μια μεγάλη αποτυχία στο παθητικό της.