ΒΝP Baribas: Η Ελλάδα είναι στη γωνία- Δεν έχει λεφτά και της τελειώνει ο χρόνος - iefimerida.gr

ΒΝP Baribas: Η Ελλάδα είναι στη γωνία- Δεν έχει λεφτά και της τελειώνει ο χρόνος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΕΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σχόλιο της λίγες ώρες μετά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής, η BNP Baribas επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα είναι στη γωνία», περιγράφοντας με περιεκτικό τρόπο την ασφυξία στη χώρα.

«Με καμία δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές, με τα χρήματα του προγράμματος διάσωσης παγωμένα και τα ταμειακά αποθέματα να λιγοστεύουν, η Ελλάδα έχει άμεσες ανάγκες ρευστού» επισημαίνει η γαλλική επενδυτική τράπεζα.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα αναθεώρησε προς τα κάτω το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014 στο 0,3% του ΑΕΠ από το 1,5%», ενώ «η κυβέρνηση επεδίωξε μια εναλλακτική λύση, ώστε να γεφυρώσει βραχυπρόθεσμα το κενό της χρηματοδότησής της, όπως το να βάλει χέρι στα ταμειακά αποθέματα και τις καταθέσεις των ελληνικών φορέων».

Αν και «δεν υπάρχει καταγραφή των κεφαλαίων που έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 4 δισ. ευρώ των αποθεματικών έχουν ρευστοποιηθεί για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΝP Baribas Ελλάδα αποθεματικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ