Δωρεές «μαϊμού» σε μοναστήρια για μειωμένη φορολογία - iefimerida.gr

Δωρεές «μαϊμού» σε μοναστήρια για μειωμένη φορολογία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχειρηματίες που δήλωναν εισόδημα στην εφορία από 70.000 ως και 200.000 ευρώ, βρήκαν τρόπο να πληρώνουν λιγότερα στην εφορία, κάνοντας εικονικές δωρεές σε εκκλησίες και Μοναστήρια.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alter "Εδώ και τώρα", σχεδόν 300 επιχειρηματίες, έμποροι και εισοδηματίες που υπάγονται στη Β΄ΔΟΥ Πατρών, εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου για δωρεές σε Μονές, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει ποτέ.

Οι κομπιναδόροι πήγαιναν στην εφορία με πλαστές αποδείξεις των υποτιθέμενων δωρεών, τις οποίες έφτιαχνε ο εγκέφαλος του κυκλώματος που φέρεται να εισέπραττε το 10% του ποσού. Ωστόσο, κάποιες «δωρεές» που άγγιζαν τις 40.000 ευρώ κίνησαν τις υποψίες των εφοριακών, οι οποίοι, θέλοντας να διασταυρώσουν τα στοιχεία απευθύνθηκαν σε ηγούμενους και ιερείς για να πληροφορηθούν ότι οι δωρεές δεν έγιναν ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ