Πάγκαλος: «Να φορολογηθεί η Εκκλησία - Οι επαγγελματίες κλέβουν το Κράτος» - iefimerida.gr

Πάγκαλος: «Να φορολογηθεί η Εκκλησία - Οι επαγγελματίες κλέβουν το Κράτος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου που δημοσιεύεται σε δύο εφημερίδες της Ελβετίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως στην κατάσταση που έχει φτάσει πλέον η χώρα θα πρέπει ακόμα και η Εκκλησία να πληρώσει φόρο για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Τονίζει μάλιστα πως από τις επιχειρήσεις του δημοσίου θα πρέπει να αποχωρήσουν 70.000 εργαζόμενοι.

Οι εφημερίδες 24 heures και Tribune de Geneve κυκλοφορούν με τίτλο «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν, ακόμη και η Εκκλησία».

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο κ.Πάγκαλος επιμένει στην άποψη του «μαζί τα φάγαμε». «Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι "ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;". Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Παράλληλα κατηγορεί τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι κλέβουν μόνιμα το κράτος. Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά «οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα, αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Φωτόπουλου για μη είσπραξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εμποδίσει την έκδοση των λογαριασμών, τότε θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Σε αυτό το σημείο είναι και η αναφορά του για την Εκκλησία. «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ' αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς για τις επικρίσεις των αγανακτισμένων ότι η κυβέρνηση ξεπουλά επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όταν η χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ χαμηλή ο κ. Πάγκαλος παραδέχεται ότι «δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ