Συνεχίζεται η ένταση στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το κτίριο Διοίκησης από φοιτητές - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η ένταση στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το κτίριο Διοίκησης από φοιτητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ασφάλεια αποχώρησαν το προσωπικό, οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε αυτό μετά από επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.

Φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, στην οποία διενεργείτο η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, και στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν ζημιά στην κλειδαριά, μπλοκάροντας την έξοδο τον παρευρισκομένων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρειάστηκε κλειδαράς για να τους απεγκλωβίσει. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα κατάφεραν να εξέλθουν και το κτίριο να εκκενωθεί.

Αυτή τη στιγμή το κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές. Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι φοιτητές δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως ήθελαν να καταθέσουν στην Σύγκλητο τα αιτήματά τους για θέματα όπως αυτά της Σίτισης,στέγασης και της υποβάθμισης των πτυχίων τους, διαψεύδοντας παράλληλα ότι κράτησαν ομήρους τα μέλη της Συγκλήτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ