Υπάρχουν γνώσεις που κατακτώνται μέσα από τη μάθηση και την γενικότερη παιδεία. Υπάρχουν, όμως, και ικανότητες που καλείται κάποιος να μάθει, που δεν γράφονται σε βιβλία.
Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε υψηλότερους στόχους υπαρχουν 11 βήματα που μπορούν να τον βοηθήσουν να αποκτήσει άυλα ευγενή χαρακτηριστικά, που χρειάζονται στην ηλικία των 20.
- Έχε στο νου σου το περιβάλλον σου: Μάτια ανοιχτά και μυαλό σε εγρήγορση. Όταν συζητάς με ένα άτομο και ένα τρίτο πρόσωπο σας βρίσκεται κοντά κοιτώντας σας επίμονα και μοιάζει να θέλει να συμμετέχει στην κουβέντα, να είσαι αυτός που θα τον βοηθήσει να μπει στην συζήτηση.
- Πήγαινε στα ραντεβού σου 10'-15' νωρίτερα: Έτσι θα είσαι προετοιμασμένος αν συμβεί κάτι απρόοπτο και καθυστερήσεις. Επιπλέον, θα έχεις λίγα λεπτά να προετοιμαστείς για το meeting και να χαλαρώσεις.
- Φέρε σε επαφή δυο ανθρώπους: Οι καλοί συνομιλητές γνωρίζουν πως να γνωρίζουν δύο ανθρώπους μεταξύ τους, ακόμα και αν η επαφή αυτή δεν θα έχει κάποιο όφελος γι αυτούς
- Μην μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου: Μην έχεις το εγώ σου ψηλά και δώσε σημασία και στους άλλους, ποιοι είναι και με τι ασχολούνται. Μην γυρίζεις την συζήτηση ξανά σε σένα. Θα είσαι ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος στον χώρο και το μόνο που θα κάνεις είναι ερωτήσεις.
- Κάνε τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί: Την επόμενη φορά που θα προετοιμάζεσαι για συνέντευξη για δουλεία, απομνημόνευσε μερικές πληροφορίες για την εταιρία που θα πας και πες κάτι σχετικό.
- Να προσαρμόζεσαι στην ιδιοσυγκρασία των άλλων: Αν κάποιος σου γράφει με πολλά σημεία στίξης, απάντησε του στο ίδιο στυλ. Αν πάλι συνομιλείς με κάποιον σε πιο χαμηλούς τόνους, περιόρισε την ενέργειά σου.
- Προσπάθησε να είσαι εξυπηρετικός: «Μπορώ να σας βοηθήσω με αυτό το project;». Μια ερώτηση που ανοίγει πόρτες και χτίζει σχέσεις.
- Λέγε ιστορίες: Για τα πάντα. Για ένα άρθρο που διάβασες, για το περιστατικό που έγινε στο εστιατόριο που πήγες. Στους ανθρώπους αρέσει να ακούνε ιστορίες.
- Κάνε αυτό που λες: Τα λόγια σου πράξη. Σε κανέναν δεν αρέσει ένας άνθρωπος που άλλα λέει και άλλα κάνει ή χειρότερα δεν κάνει τίποτα.
- Κράτα πραγματική επαφή με τους γύρω σου: Τα social media δεν είναι μέρος για συζητήσεις, είναι εκεί που ξεκινάνε. Στα 20 σου καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο ή τις κατ' ιδίαν συζητήσεις.
- Γνώριζε τα όρια: Ο καθένας έχει το δικό του όριο μάθε το και μην το προσπερνάς. Από την εμπειρία σου προσπάθησε να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο