«Τώρα θα δεις κύριε Αντώνη» -Τι είπε ο Παπανδρέου για την εξεταστική - iefimerida.gr

«Τώρα θα δεις κύριε Αντώνη» -Τι είπε ο Παπανδρέου για την εξεταστική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής για τη λήψη των επώδυνων μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να συσταθεί εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής περί της διαμόρφωσης του ελλείμματος στο 15,4%.Αμέσως μόλις διάβασε τη σχετική ανακοίνωση που του είχε παραδοθεί, ο κ. Παπανδρέου-σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida- δήλωσε προς τους παριστάμενους: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι. Τώρα θα δεις κύριε Αντώνη...». Οι παριστάμενοι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό επί του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώτος τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος: «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο «κατηγορούμενος» από τη Ν.Δ., υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισήμανε: «Εχω ακούσει εξεταστική επιτροπή για αύξηση του ελλείμματος, τώρα ακούω με έκπληξη ότι ζητούν εξεταστική και για… μείωση του ελλείμματος». Και επανέλαβε την πρωθυπουργική δήλωση λέγοντας: «Πράγματι, εκεί που μας χρωστάγανε θέλουν να μας πάρουν και το βόδι».

Από εκεί και πέρα ήταν μάλλον εύκολο για την κυβερνητική επιτροπή να αποφασίσει τη ρελάνς με την διεύρυνση των χρονικών ορίων στα οποία θα κινηθεί η επιτροπή. Ετσι, ήταν προφανές ότι η περιόδος της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί καθώς συμπεριλαμβάνει την απαρχή όλων των δεινών, την απογραφή του κ. Γιώργου Αλογισκούφη.

Αμέσως μετά συζητήθηκε και αποφασίστηκε να μπεί στην προς διερεύνηση περίοδο και μέρος της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη.

Πάντως, τα μέλη της κυβερνητικής συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία μάλλον θα οξύνει ακόμη περισσότερο τόσο το λόγο της, όσο και τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση καθώς προφανώς επιδιώκει πλέον τις εκλογές, αφού προφανώς έχει εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που θα φέρει την ελληνική οικονομία σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που είναι σήμερα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολό της και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια για πάντα το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι ακριβώς συνέβη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ