Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τα νέα μέτρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τα νέα μέτρα στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι στα βασικά θέματα των ξένων μέσων ενημέρωσης. Η Wall Street Journal γράφει «Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους, περικοπές στις συντάξεις και φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, είναι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα 8 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης». Η Washington Post κάνει λόγο για «Νέα μέτρα παίρνει η Αθήνα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της»

«Νέος γύρος μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του άρθρου στους New York Times. «Νέες περικοπές σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την 6 δόση» αναφέρει ο Independent. «Αντιμέτωποι με νέες περικοπές οι Έλληνες για να αποφύγουν τη χρεοκοπία» μεταδίδει το Sky News.

Πρωτότυπος πάντως είναι και ο τίτλος στο ρεπορτάζ του BBC που παρομοιάζει τους τα μέλη της κυβέρνησης με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, με την επισήμανση ότι οι εχθροί δεν είναι τώρα οι Πέρσες, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στα νέα μέτρα της κυβέρνησης αναφέρονται εκτενώς και οι μεγάλες γερμανικές εφημερίδες. «Οι Έλληνες πρέπει να ματώσουν ακόμη περισσότερο», τιτλοφορείται άρθρο της Berliner Morgenpost, ενώ στο σχόλιο της Süddeutsche Zeitung αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα φιλόδοξα σχέδια ΕΕ και ΔΝΤ δεν μπορούν να υλοποιηθούν στραγγαλίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία. Οι φόροι μπορούν να αυξηθούν εν μια νυκτί, η εξυγίανση της κατεστραμμένης οικονομικής διοίκησης όμως χρειάζεται μήνες. Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Εάν η κυβέρνηση δείξει ότι έχει επιτέλους ξυπνήσει, θα πρέπει να της δοθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ