Στις αρχές Νοεμβρίου ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός - iefimerida.gr

Στις αρχές Νοεμβρίου ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ψηφιστεί τελικά ο Προϋπολογισμός του 2012, όπως αποφασίστηκε τελικά χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να λάβει συνολικές αποφάσεις για την Ελληνική Οικονομία.Η κίνηση αυτή της ελληνικής πλευράς, είναι σε συννενόηση με την Τρόικα και αποσκοπεί στο να αποδείξουμε στους δανειστές μας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει το δυνατόν συντομότερα όλες τις νομοθετικές της εκκρεμότητες προκειμένου να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το Μεσοπρόθεσμο και έτσι να βοηθήσει αφενός στην εκταμίευση της 6ης δόσης και αφετέρου στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, αφού φυσικά ψηφιστεί πρώτα από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης.

Εχοντας, εδώ και ημέρες και τη σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας -από την προφορική συμφωνία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, η κυβερνητική ασχολήθηκε χθες με τις συνταγματικές προθεσμίες που απαιτούνται προκειμένου να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός.

Ετσι, η κατάθεση του προσχεδίου του κορυφαίου νομοθετήματος θα γίνει έως το τέλος Σεπτεμβρίου, το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Με την έναρξη των εργασιών της νέας Ολομέλειας, την πρώτη Τρίτη του επόμενου μήνα, οι βουλευτές θα έχουν στα χέρια τους και το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο θα συζητηθεί επί 5 ημέρες στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου.

Μετά πάροδο 15 ημερών, το σχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για πενθήμερη συζήτηση η οποία λήγει πάντοτε με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία τα μεσάνυκτα της πέμπτης ημέρας.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εργάζονται ήδη πυρετωδώς για την διαμόρφωση των τελικών μεγεθών του προσχεδίου και οι πρώτες συζητήσεις στην κυβερνητική επιτροπή θα αρχίσουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχουν ξεκαθαριστεί οι συζητήσεις με την Τρόικα για την 6η δόση αλλά και η αποδοχή του συνόλου των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, ως επαρκών για την πορεία της οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ