Τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν να κλαπούν σε μερικά λεπτά [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν να κλαπούν σε μερικά λεπτά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σύγχρονα μοντέλα μπορεί να έχουν immobilizer και ότι άλλο αντι-κλεπτικό αντίμετρο υπάρχει διαθέσιμο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και προστατευμένα απέναντι στους επιτήδειους.

Οι οποίοι δεν χρειάζονται και πολύ χρόνο να τα απασφαλίσουν και να τα κλέψουν, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο ένα ουσιαστικά καινούργιο αυτοκίνητο, μια BMW 1M Coupe, κλέβεται σε ελάχιστα λεπτά.

Η συγκεκριμένη BMW διέθετε κατά πάσα πιθανότητα σύστημα κλειδώματος- ξεκλειδώματος χωρίς κλειδί, το γνωστό keyless entry, που μπορεί εύκολα τόσο να υποκλαπεί όσο και να χρησιμοποιηθεί το ίδιο, αν το «κλειδί» πομπός βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το αυτοκίνητο- στόχο. Για παράδειγμα κοντά στην είσοδο του σπιτιού με το αυτοκίνητο σταθμευμένο απέξω, ενώ ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθεί ένας ενδιάμεσος αναμεταδότης της συχνότητας -αν το κλειδί βρίσκεται πιο μακριά-προκειμένου να ξεγελαστεί το σύστημα του αυτοκίνητου και να ξεκλειδώσει τις πόρτες.

Από κει και πέρα οι κωδικοί του κλειδιού αντιγράφονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κυριολεκτικά, αρκεί να συνδεθεί η κατάλληλη συσκευή –η οποία διατίθεται στο διαδίκτυο με τιμές από 50 έως 60 ευρώ- στη φίσα OBD του αυτοκινήτου. Το ότι υπάρχει η πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου μέσω της OBD οφείλεται στην υποχρέωση των κατασκευαστών, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να παρέχουν στα ανεξάρτητα συνεργεία τη δυνατότητα αυτή, με τη βοήθεια των συσκευών αυτών που προαναφέραμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο κλοπή διάρρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ