Ντράγκι: Δεν μπορούν κάποιες χώρες στην Ευρωζώνη να πληρώνουν μονίμως τις άλλες - iefimerida.gr

Ντράγκι: Δεν μπορούν κάποιες χώρες στην Ευρωζώνη να πληρώνουν μονίμως τις άλλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού έφτασε με ελικόπτερο στο νέο υπερπολυτελές κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο διοικητής Μάριο Ντράγκι εξέφρασε κατά την τελετή των εγκαινίων πως δεν μπορούν μονίμως κάποιες χώρες μέσα στην Ευρωζώνη να πληρώνουν τις υπόλοιπες.

Η αλληλεγγύη είναι μεν ένας «κεντρικός» πυλώνας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όμως η ευρωζώνη δεν είναι μια πολιτική ένωση όπου «κάποιες χώρες μονίμως πληρώνουν για άλλες», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής εγκαινίων της νέας έδρας της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

«Είναι σωστό πως τα κράτη έχουν στηρίξει το ένα το άλλο κατά τη διάρκεια της κρίσης», όμως «πάντοτε ήταν κατανοητό πως οι χώρες θα πρέπει να μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια – πως κάθε μια είναι υπεύθυνη για τις δικές της πολιτικές», επεσήμανε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης.

Παράλληλα, τόνισε πως το γεγονός ότι ορισμένες χώρες χρειάστηκε να περάσουν μια «δύσκολη περίοδο προσαρμογής ήταν πρωτίστως και κυρίως μια συνέπεια των δικών τους αποφάσεων στο παρελθόν».

Παράλληλα, κι ενώ απέξω από τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους,πυρπολώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και διαδήλωσαν ενάντια στη λιτότητα, ο Μάριο Ντράγκι είπε: «Δοκιμάζεται η ευρωπαϊκή ενότητα [...] Οι άνθρωποι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές».

«Ως ένας ευρωπαϊκός θεσμός που έχει παίξει κεντρικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η ΕΚΤ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Αυτό μπορεί να μην είναι δίκαιο – ο στόχος των δράσεων μας είναι πάντα να αμβλύνεται ο αντίκτυπος από τις αναταράξεις στην οικονομία» επεσήμανε, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι «θα πρέπει να ακούμε πολύ προσεκτικά τι λένε όλοι οι πολίτες μας». Οι νέοι πύργοι της ΕΚΤ «μας υπενθυμίζουν από πού ήρθαμε και που έχουμε φτάσει. Τη φρίκη που μπορεί να συμβεί όταν βρισκόμαστε διχασμένοι και τα τεράστια βήματα προόδου που μπορούμε να κάνουμε όταν δουλεύουμε μαζί». «Να μην ακυρώσουμε ό,τι πετύχαμε. Ας μην λαχταρούμε το παρελθόν», δήλωσε ο Διοικητής της ΕΚΤ και πρόσθεσε: «Το κτίριο αυτό συμβολίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι μπορεί να πετύχει η Ευρώπη όταν διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι Ευρωζώνη εγκαίνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ