Τζακ Λιου: Χάρη στη στήριξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα αποφεύχθηκε η μετάδοση της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr

Τζακ Λιου: Χάρη στη στήριξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα αποφεύχθηκε η μετάδοση της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον καθοριστικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση, εκθείασε ο Τζακ Λιου, σε ομιλία του σε επιτροπή του Κογκρέσου.

«Η υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα βοήθησε να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης σε όλη την Ευρωζώνη και στην παγκόσμια οικονομία, η οποία θα μπορούσε να βλάψει την αμερικανική οικονομία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ εμπλέκεται ακόμη στενά με την Ελλάδα, καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να μεταρρυθμίσει την οικονομία της για να εξασφαλίσει διαρκή ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Ακόμη, ο Τζακ Λιου τόνισε ότι το Ταμείο έπαιξε καίριο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, βοηθώντας την Ευρώπη για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση. Επίσης, επεσήμανε ότι οι επενδύσεις του ΔΝΤ στην Ευρώπη «αποδεικνύονται αποτελεσματικές», σημειώνοντας τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που έκαναν «πρόωρη αποπληρωμή» στο ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Τζακ Λιου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ