Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός Βόρειας Κορέας -Θα πάει στη Μόσχα - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός Βόρειας Κορέας -Θα πάει στη Μόσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκεί, που δεν θα παραστεί η Άνγκελα Μέρκελ, θα πάει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ηγέτης της πιο απομονωμένης χώρας στον κόσμο, της Βόρεας Κορέας, αποδέχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την πρόσκληση του προέδρου Πούτιν να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων επί του άξονα.

Ετσι, αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο εξωτερικό από τότε που ανέβηκε στην εξουσία του κράτους μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Μόσχα την 9η Μαΐου. Ωστόσο, η καγκελάριος θα μεταβεί στη Μόσχα την επομένη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κόκκινη Πλατεία, για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, μαζί με τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ