Τι είναι η «κοινωνική επιταγή» για το επίδομα σίτισης -Η πρόταση της Βουλής - iefimerida.gr

Τι είναι η «κοινωνική επιταγή» για το επίδομα σίτισης -Η πρόταση της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την χρήση «Κοινωνικής Επιταγής» προτείνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για να διευκολυνθεί η επιδότηση σίτισης, η οποία προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Σε έκθεση που συνέταξε για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασία, η «Κοινωνική Επιταγή» αφορά την αξία συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής, που είναι ατομική και δίνεται στον δικαιούχο του προγράμματος, που την ενεργοποιεί για να λάβει συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες.

Ό,τι σχετίζεται με την εφαρμογή της, οι προδιαγραφές, η διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των δυνητικών παρόχων, η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, οι φορείς υλοποίησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών, όπως ορίζει ο ν. 4254/2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, η «Κοινωνική Επιταγή» θα μπορούσε να παρέχεται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, φορείς της Εκκλησίας και τα πιστοποιημένα από το υπουργείο Εργασίας, ενώ σύμφωνα με το Ν.2646/1998 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στην ομάδα στόχου των αστέγων.

Το μέτρο για την επιδότηση σίτισης αφορά 300.000 άτομα (φυσικά πρόσωπα) που βρίσκονται κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας. Για την χορήγηση της επιδότησης θα λαμβάνεται υπόψιν το σύνολο των εισοδημάτων των δικαιούχων. Μάλιστα, το ύψος του εισοδήματος θα είναι ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας για την αγορά προϊόντων από επιχειρήσεις που θα θέλουν να συνεργαστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ