Πανούσης για την αστυνόμευση των επαιτών: Σκουπίζουμε τα σκουπίδια, όχι τους ανθρώπους - iefimerida.gr

Πανούσης για την αστυνόμευση των επαιτών: Σκουπίζουμε τα σκουπίδια, όχι τους ανθρώπους

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σχέση του αστυνομικού σώματος με την κοινωνία προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός μιλά για τις συζητήσεις που γίνονται, ώστε να οριστεί το νέο μοντέλο εκπαίδευσης των αστυνομικών, το οποίο δεν θα απαγκιστρωθεί από «εγώ είμαι το κράτος και εγώ τιμωρώ, ενώ εμένα κανένας δεν με τιμωρεί», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην σύσταση γραμματείας Μετανάστευσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως «αυτή είναι μια πρόταση από το γραφείο του πρωθυπουργού. Στη θέση αυτή του γραμματέα οι αρμοδιότητες θα αφορούν τον συντονισμό ανάμεσα στα δύο υπουργεία (σ.σ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) και αυτό για τη Μεταναστευτικής Πολιτικής για ζητήματα μετανάστευσης. Έχω την άποψη να το πάρει όλο το πακέτο η υπουργός. Όμως εκείνη αναλαμβάνει το άσυλο και την πρώτη υποδοχή». Στην συνέχεια συμπλήρωσε για το θέμα πως ομαλή λειτουργία θα υπάρξει όταν καθοριστούν οι αρμοδιότητες του και οι ρόλοι του καθενός.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση που έχει ως στόχο τους επαίτες διευκρινίζοντας πως «δεν είναι κυνήγι, είναι ακριβώς το ανάποδο, αστυνομική προστασία. Σκουπίζουμε τα σκουπίδια, όχι τους ανθρώπους. Το θέμα της «σκούπας» και της κλούβας, που μαζεύει 40 άτομα στον σωρό και τους πάει κάπου, τελείωσε. Η άποψή μας είναι ότι δεν μπορείς να μην έχεις αστυνόμευση, αλλά ούτε αστυνομοκρατία ούτε κυνηγητό ούτε μηδενική ανοχή, διότι αν κυνηγάς τους επαίτες και τις πόρνες, είναι μηδενική ανοχή. Η αστυνομία θα είναι στο κέντρο για προστασία».

Τέλος, για τους δημοτικούς αστυνομικούς τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια απορρόφησης τους σε τομείς, όπου χρειάζονται πχ: για την στελέχωση υπηρεσιών ασύλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ