Κύπρος: Καταγγελίες για σεξουαλική βία μεταξύ πεντάχρονων σε νηπιαγωγείο - iefimerida.gr

Κύπρος: Καταγγελίες για σεξουαλική βία μεταξύ πεντάχρονων σε νηπιαγωγείο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Κύπρο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από αγοράκια νηπιαγωγείου κατά κοριτσιών της ίδιας ηλικίας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε διερεύνηση καταγγελίας ότι έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα εν λόγω περιστατικά.

Τα περιστατικά συνέβησαν στις τουαλέτες δημόσιου νηπιαγωγείου της Λευκωσίας, ενώ το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε δύο μήνες πριν.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρο Νεοκλέους που μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο, η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας έγινε από τους γονείς των παιδιών που παρενοχλήθηκαν.

Την ίδια ημέρα μάλιστα στάλθηκε στο σχολείο ψυχολόγος και δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του νηπιαγωγείου να μην αφήνονται τα παιδιά μόνα τους στην τουαλέτα, αλλά να επιβλέπονται.

Επιπλέον, κλήθηκαν οι γονείς του παιδιού που προέβη στην άσεμνη συμπεριφορά από τους οποίους ζητήθηκε να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έπειτα από απαίτηση των γονιών που έκαναν την καταγγελία, το μικρό αγόρι μετεγγράφηκε σε άλλο νηπιαγωγείο.

Ωστόσο πριν δύο εβδομάδες έφθασε στο υπουργείο παρόμοια καταγγελία. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα το νηπιαγωγείο ενισχύθηκε με μία ακόμα νηπιαγωγό.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι δεν θα πρέπει το περιστατικό να χαρακτηρίζεται σεξουαλική παρενόχληση καθώς έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, για το θέμα έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός για να καταγράψει τα γεγονότα να καταλήξει σε πόρισμα ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος σεξουαλική βία νηπιαγωγείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ