Ραχόι: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητάει χρήματα -Λάθος η επίθεση στη Γερμανία - iefimerida.gr

Ραχόι: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητάει χρήματα -Λάθος η επίθεση στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η πίεση που ασκεί το Βερολίνο είναι προφανής, εκείνη που προέρχεται από τη Μαδρίτη έχει τη δική της σημασία. Άλλωστε, δεν είναι άγνωστο πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είναι ένας εκ των βασικότερων «αντιπάλων» της Ελλάδας στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας σε ισπανικό ραδιόφωνο, ο κ. Ραχόι ήταν κάτι παραπάνω από ευκρινής στις απόψεις του για το ελληνικό ζήτημα: «Δεν θέλω να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεν νομίζω πως αυτό θα ήταν καλό για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους γενικότερα. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που επιθυμώ είναι η Ελλάδα να τιμήσει τις δεσμεύσεις της όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι κάναμε από τη μεριά μας».

Σε ερώτηση για το αν φοβάται πως μετά την Ελλάδα ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες στη δίνη της κρίσης, όπως τόνισε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Ραχόι απάντησε: «Η Ισπανία έχει ξεπεράσει τα χειρότερα», Τόνισε, δε, πως τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας αυτή τη στιγμή είναι χαμηλά, κάτι που σηματοδοτεί την οικονομική σταθερότητά της. Ο Μαριάνο Ραχόι πέταξε το γάντι στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας: «Είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά κι εκείνη πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της. Δεν μπορεί να λέει ''δώστε μου χρήματα και εγώ θα δω τι είναι καλύτερο να κάνω με αυτά''». Ο Ισπανός πρωθυπουργός αντιτάχθηκε και στις αιτιάσεις της Αθήνας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ασκεί ψυχολογικό πόλεμο. «Όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν έχει και νόημα να το λέει κανείς αυτό. Τώρα έχουν ανοίξει μέτωπο με τη Γερμανία και αυτό νομίζω πως είναι λάθος».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ