Γιούνκερ: Δεν είναι το Grexit το πρόβλημα, αλλά η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα -Να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά τους - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Δεν είναι το Grexit το πρόβλημα, αλλά η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα -Να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά τους

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και το Grexit δεν δημιουργεί πρόβλημα πλέον στην ευρωζώνη, υπάρχουν άλλα ζητήματα σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας, προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τον πρόεδρο της Κομισιόν, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, όπως είπε υιοθετώντας την ορολογία της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας σε ντιμπέιτ του think tank «Friends of Europe».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ξανά την αντίθεσή του σε ένα Grexit, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος συστημικής μετάδοσης σε περίπτωση που αυτό συμβεί. «Σαφώς έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας και όργανα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Ομως υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι οι Ελληνες πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.

«Αντιμετωπίζουμε μίας μορφής ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και πρέπει να ανταποκριθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλα τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να βρούμε τη σωστή προσέγγιση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τόνισε.

Ηδη η ΕΕ έχει δώσει απαντήσεις στο ελληνικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, συνέχισε ο κ. Γιούνκερ, μειώνοντας τα επιτόκια και με την επιμήκυνση της ωρίμανσης των ομολόγων. «Ολα αυτά πρέπει να γίνουν και υπάρχουν και άλλες πιθανότητες, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ