Ο Γιάννης Τόλιος ορίστηκε νέος γ.γ. Βιομηχανίας - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Τόλιος ορίστηκε νέος γ.γ. Βιομηχανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Γιάννης Τόλιος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Μόσχας.

Έχει μακρά θητεία στο χώρο της αριστεράς, καθώς και στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, με άρθρα και μελέτες, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, βιομηχανικής και αγροτικής πολιτικής, δημοσίου χρέους.

Ποιός είναι

Ο Γιάννης Τόλιος γεννήθηκε στη Λαμπεία Ηλείας 1.1.1947. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Αϊβαλιωτέλη και έχει δύο παιδιά, τη Ρόζα και τον Άρη – προφανώς εμπνευσμένα από την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Αρη Βελουχιώτη.

Υπήρξε δραστήριο στέλεχος του ΚΚΕ. Μάλιστα χρημάτισε υπεύθυνος της Επιτροπής του ΚΚΕ σχετικά με τη διεκδίκηση της «Ολυμπιάδας ’96» στην Αθήνα και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΚΚΕ, ενώ έγινε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 13ο συνέδριο.

Με τον ενιαίο Συνασπισμό ήταν συντονιστής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ενώ με τη διάσπαση ακολούθησε τον ΣΥΝ στον οποίο και ορίστηκε ως υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ από το 1ο ως το 3ο Συνέδριο.
Τελείωσε ως εργαζόμενος μαθητής 7ετές Νυχτερινό Γυμνάσιο, ως εργαζόμενος φοιτητής το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Α.Β.Σ.Π.) και ως εργαζόμενος μεταπτυχιακός φοιτητής το Πανεπιστήμιο Λονδίνου (Berkbeck College) με ερευνητική εργασία «Ζητήματα μετάβασης στο σοσιαλισμό».
Με υποτροφία της σοβιετικής κυβέρνησης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, με ερευνητική εργασία «Η κατανομή και ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος στην Ελλάδα».

Είναι επίσης διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας με θέμα διατριβής:«Συγκέντρωση κεφαλαίου. Βιομηχανικοί όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική».
Μιλάει αγγλικά και ρωσικά.

Εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος στη Δ/ση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας, στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών-ΚΜΕ, καθώς και ως μετακλητός υπάλληλος στην Ελληνική Βουλή. Εργάστηκε επίσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων του υπουργείου Οικονομικών, απ' όπου ήταν αποσπασμένος στη Βουλή ως ειδικός επιστήμονας, στην διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του τότε ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ