Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες]

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2005 ο 20χρονος φοιτητής Στίβεν Κουκ είχε εξαφανιστεί στα Μάλια της Κρήτης και τώρα «αναθερμάνθηκε» η υπόθεση από τους γονείς του.

Η οικογένεια δεν είχε χάσει την ελπίδα της και συνεχίζει την έρευνα να βρει τον 30χρονο πια γιο της. Ο 20χρονος εκείνη την μέρα μόλις είχε φτάσει στα Μάλια με άλλους συμφοιτητές του και αφού ήπιαν και έφαγαν, έφυγε για το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε. Αλλα έκτοτε δεν τον είδε ξανά κανείς. Η αγγλική αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα για τις έρευνες με επικεφαλής έναν επιθεωρητή ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση το πρώτο διάστημα της εξαφάνισης του φοιτητή, ενώ η Interpol συμπεριέλαβε τον νεαρό στη βάση δεδομένων της για την αναζήτηση.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με το θέμα ασχολήθηκε με χθεσινή της ανάρτηση η διαδικτυακή εφημερίδα του Λίβερπουλ, liverpoolecho.co.uk, στην οποία μάλιστα έκανε δηλώσει η αδελφή του Στήβεν, Λιζ, η οποία είναι δικηγόρος. Όπως σημειώνει, η ένταξη στη λίστα της Interpol και η αναζήτηση μέσω των βάσεων δεδομένων του DNA θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση.

Μάλιστα, οι γονείς του τώρα δίνουν και αμοιβή ύψους 7.000 ευρώ, σε όποιον καταφέρει να λύσει αυτό το μυστήριο που κρατά 10 χρόνια.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η εφημερίδα «Πατρις» είχε αναφέρει τότε σε ρεπορτάζ της για την εξαφάνιση του Στίβεν:

«Στις 31/8/2005 στις 8.30 μ.μ ο 20χρονος τότε Steven και οι φίλοι του ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο «Φρίξος» που έμεναν για μία βόλτα στα μπαρ της περιοχής.

Από τις 20.30 μέχρι και τις 23.40 επισκέφτηκαν συνολικά έξι μπαρ τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Στη συνέχεια αναχώρησαν για ένα άλλο μπαρ όπου παρέμειναν μέχρι τη μια το πρωί, ενώ είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας ο Steven μαζί με το φίλο του Αντυ με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους για να ξεκουραστούν, αφού προηγουμένως έκαναν μία σύντομη στάση για φαγητό. Όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας, κατά την επιστροφή τους πέρασαν από ένα μπαρ όπου τους είπαν ότι μπορούν να πιουν μπίρα πληρώνοντας μονάχα ένα ευρώ. Αποφάσισαν να μπουν στο μπαρ το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο και οι δύο φίλοι χάθηκαν μέσα σε αυτό.

Ο φίλος του με τον οποίο ο αγνοούμενος Βρετανός μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο επέστρεψε σε ένα από τα μπαρ που διασκέδαζαν οι φίλοι τους. Εκεί έφτασε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο νεαρός Βρετανός εθεάθη έξω από ένα μπαρ και μάλιστα ρώτησε μία κοπέλα που δούλευε σε αυτό για το πώς θα πάει στο ξενοδοχείο. Εκείνη του είπε ότι δε γνωρίζει και όπως ανέφερε τον είδε να παίρνει λάθος κατεύθυνση στο δρόμο που οδηγεί για το Σίσι.

Ο Steven δεν είχε πολλά χρήματα μαζί του, είχε όμως μία τραπεζική κάρτα την οποία προκύπτει ότι δε χρησιμοποίησε ποτέ ξανά μετά την εξαφάνισή του.

Ο Steven Cook έχει ύψος 1,75 εκ, πράσινα μάτια, αδύνατος με καφέ μαλλιά.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο Στήβεν έχει ένα σημάδι στην εξωτερική γωνία του δεξιού ματιού του. Έχει επίσης ένα σημάδι μεταξύ 2 - 2.5 εκ. στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δαγκώνει επίσης τα νύχια του».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φοιτητή που εξαφανίστηκε στα Μάλια πριν 10 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή: candianews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φοιτητής μαλλιά εξαφάνιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ