Βερολίνο: Κοινός στόχος της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Βερολίνο: Κοινός στόχος της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το γεγονός ότι το «ψυχροπολεμικό» κλίμα έχει επικρατήσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα και οι δηλώσεις από αμφότερα τα μέρη επιτείνουν ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση, επισήμως η Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα εντός της; Ευρωζώνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ μιλώντας στους δημοσιογράφους της Δευτέρα, ουσιαστικά απάντησε στις ερωτήσεις για το ποια είναι τα σχέδια της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα. Η απάντηση του ήταν λακωνική, αλλά ενδεικτική: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Για να προσθέσει, σύμφωνα με το Reuters, τα εξής: «Συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον πολιτικό στόχο να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός του ευρώ. Δεν υπάρχουν διαφορές του υπουργείου Οικονομικών και της κ. Μέρκελ. Η γερμανική κυβέρνηση έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, από την έναρξη της κρίσης, και αυτό το έργο να συνεχίζει να πράττει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ