Βρετανία: Θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Ukip o ακροδεξιός Φάρατζ, αν δεν εκλεγεί - iefimerida.gr

Βρετανία: Θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Ukip o ακροδεξιός Φάρατζ, αν δεν εκλεγεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα φύγει από την ηγεσία του αντιευρωπαϊκού κόμματος της Βρετανίας Ukip, στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του.

«Νομίζω ότι αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις 7 Μαΐου, θα ήθελα να συμμετέχω στη στρατηγική του Ukip για το 2020. Αν όμως, αποτύχω, θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα λίγο διαφορετικά», δήλωσε ο ηγέτης του Ukip στον Guardian, για να ξεκαθαρίσει λίγο αργότερα σε αποσπάσματα του νέου του βιβλίου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Telegraph: «Οι συνέπειες μίας πιθανής αποτυχίας μου να εξασφαλίσω μία έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων θα ήταν σημαντικές τόσο για εμένα τον ίδιο όσο και για το κόμμα».

«Ειλικρινά , δε θα ήταν αξιόπιστο από την πλευρά μου να συνεχίσω να ηγούμαι του κόμματος χωρίς έδρα στο Γουεστμίνστερ... Αν αποτύχω να εκλεγώ στο Νότιο Τάνετ, πέφτει για μένα η αυλαία. Θα πρέπει να παραιτηθώ», γράφει και συνεχίζει: «Ποια θα ήταν η αξιοπιστία του Ukip στη Βουλή των Κοινοτήτων, αν άλλοι χρειαζόταν να αναγγείλουν την πολίτικη του κόμματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ο αρχηγός δεν επιτρεπόταν να παρίσταται παρά μόνο ως επισκέπτης;».

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο Νάιτζελ Φάρατζ, που είναι ευρωβουλευτής από το 1999, έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει την έδρα που διεκδικεί στο Νότιο Τάνετ της Νότιας Αγγλίας. Τη συγκεκριμένη έδρα κατέχουν οι Συντηρητικοί τα 117 από τα τελευταία 130 χρόνια, παρόλα αυτά οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλες πιθανότητες στον ηγέτη των αντιευρωπαϊστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάιτζελ Φάρατζ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ