Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Διαγόρα Χρονόπουλου βρέθηκαν το Σάββατο στο Α' Νεκροταφείο για το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό θεατράνθρωπο.
Ο Διαγόρας Χρονόπουλος, επί 10 χρόνια διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο την Τετάρτη 11 Μαρτίου, το πρωί, σε ηλικία 76 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και Νίκος Σηφουνάκης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου
Η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου
Η Μαριάννα Λάτση και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Σπουδαίος θεατράνθρωπος
Γεννημένος στην Ιερουσαλήμ, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1957-1962) και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1957-1960). Ως ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και σε ιδιωτικούς θιάσους, καθώς και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Από τις αρχές του 1966 μέχρι το 1971 ήταν υπεύθυνος του τμήματος οπτικοακουστικών μέσων της ΑΔΕΛ Α.Ε., μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό οργάνωσε δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχείας και δέκα τηλεοπτικά προγράμματα, σκηνοθετώντας ορισμένα από αυτά.
Από το 1971 ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών, τηλεταινιών, διαφημιστικών για την ελληνική τηλεόραση και τον Κινηματογράφο.
Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, στην οποία ήταν διευθυντής. Διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Διαφημιστικών Ταινιών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ, διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΤ1, γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998-2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005), καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Ο Διαγόρας Χρονόπουλος είχε αντιδικτατορική δράση και είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί από το χουντικό καθεστώς. Είχε τιμηθεί για την εν γένει προσφορά του στο θέατρο από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας.
Ως διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης υποστήριξε προσπάθειες νέων καλλιτεχνών, ενώ ο ίδιος πρότεινε τη διάδοχό του Μαριάννα Κάλμπαρη για τη διεύθυνση του θεάτρου.