Αυστρία: Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση – Το ενδεχόμενο «ατυχήματος» είναι ορατό - iefimerida.gr

Αυστρία: Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση – Το ενδεχόμενο «ατυχήματος» είναι ορατό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία για τα προβλήματα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Ο κ. Σέλινγκ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Αυστριακής Βουλής, ανέφερε ότι υπάχουν προβλήματα επικοινωνίας με την ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα δεν θέλει καθυστέρηση στην εξόφληση των πιστώσεων, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει σε νέες συνομιλίες με την Ελλάδα και σε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας της.

Νωρίτερα, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ δεν απέκλεισε ενδεχόμενο Grexit δηλώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης και δεν αποκλείεται το ατύχημα.

«Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει αυτό το ατύχημα θα ήταν χειρότερο από όλα όσα μπορούμε να ρυθμίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ υποστηρίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει γιατί κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας.

Πάντως, ο Κρίστοφ Ματσνέτερ, εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της αυστριακής Βουλής, χαρακτήρισε ακατανόητο το γεγονός ότι η Γερμανία, ως κεντρικός δανειστής, κλιμακώνει την κατάσταση με την Ελλάδα.

Νοβότνι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τη χώρα

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Εβαλντ Νοβότνι, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος της ΕΚΤ, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από έξω, λόγω πολιτικής απόφασης και δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της χώρας από την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία grexit ελληνική κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ