H εισαγγελία της Σουηδίας προτείνει ανάκριση του Ασάνζ για τις υποθέσεις βιασμών, στο Λονδίνο - iefimerida.gr

H εισαγγελία της Σουηδίας προτείνει ανάκριση του Ασάνζ για τις υποθέσεις βιασμών, στο Λονδίνο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ / EPA / KERIM OKTEN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποστολή δικαστή στο Λονδίνο ώστε να ανακριθεί ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ κατά του οποίου είχαν κατατεθεί δύο μηνύσεις για βιασμό, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε η εισαγγελία της Σουηδίας.

«Η εισαγγελέας Μαριάν Νι έστειλε σήμερα αίτημα προς τους συνηγόρους του Τζούλιαν Ασάνζ με το ερώτημα εάν αποδέχονται η διαδικασία της ανάκρισης και της λήψης γενετικού υλικού για αναλύσεις να διεξαχθεί στο Λονδίνο», σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδίας.
Μέχρι σήμερα, η σουηδική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ να ανακριθεί για την υπόθεση των δύο μηνύσεων εναντίον του στο Λονδίνο.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Ιούνιο 2012, για να αποφύγει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο θα ενεργοποιήσει η Βρετανία, εάν βγάλει το πόδι του από το κτίριο, και σύμφωνα με δηλώσεις του, φοβάται ότι η Σουηδία θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον ρόλο του στη διαρροή και ανάρτηση στην ιστοσελίδα WikiLeaks 250.000 αμερικανικών απορρήτων διπλωματικών τηλεγραφημάτων και 500.000 διαβαθμισμένων στρατιωτικών εκθέσεων.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για βιασμό από τις δύο Σουηδές γυναίκες που χρονολογούνται από το 2010, ο Τζούλιαν Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες.

Η εισαγγελία της Σουηδίας διευκρινίζει ότι άλλαξε γνώμη για την ανάκριση του Τζούλιαν Ασάνζ στο Λονδίνο διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται θα παραγραφούν τον Αύγουστο 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Περ Σάμουελσον, ο Τζούλιαν Ασάνζ δέχθηκε την πρόταση για την εξέτασή του από τη σουηδική δικαιοσύνη, στους χώρους της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι ικανοποιημένος αφού είναι μία εξέλιξη που επεδίωκε εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ σε ό,τι αφορά τις αναλύσεις DNA, δεν έδωσε οριστική απάντηση λέγοντας ότι είναι μία λεπτομέρεια που πρέπει να συζητηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζούλιαν Ασάνζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ