Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες από ό,τι νομίζετε - iefimerida.gr

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες από ό,τι νομίζετε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι σχέσεις Σόιμπλε – Βαρουφάκη είναι καλύτερες από όσο νομίζετε», ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στη Deutsche Welle σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε «απόλυτα λανθασμένα» τα ελληνικά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να αποκαλεί «ανόητα αφελή» τον Γιάνη Βαρουφάκη, και τόνισε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο. Θέλοντας μάλιστα να δώσει το στίγμα της όλης συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού την χαρακτήρισε ως ένα «κλασσικό παράδειγμα» συνεντεύξεων που δίνει ο Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ.

Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για τη μεταξύ τους σχέση, το στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχτηκε ότι για μια σειρά ζητημάτων οι δύο υπουργοί έχουν διαφορές, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει και την εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο. Παραπέμποντας στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχαν την Τρίτη οι δύο υπουργοί και η οποία διήρκεσε πολύ ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς».

Τέλος, η απρόσμενη δήλωση «οι σχέσεις Σόιμπλε - Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ' όσο νομίζετε» προέκυψε όταν το στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απατώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle αν ο κ. Σόιμπλε «ενοχλείται» από τη συμπεριφορά του Γιάνη Βαρουφάκη, διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού απέναντι στο Γερμανό συνάδελφό του ήταν πάντα «ορθή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ deutsche welle Σόιμπλε Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ