Ο Τσίπρας στην Ευρώπη ψάχνει χρήματα και συμμάχους -Κρίσιμα τετ α τετ με Γιούνκερ και Σουλτς - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας στην Ευρώπη ψάχνει χρήματα και συμμάχους -Κρίσιμα τετ α τετ με Γιούνκερ και Σουλτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του στην Ευρώπη.

Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τις ανακοινώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα, σήμερα θα έχει τετ α τετ με τους Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την ίδια ώρα όμως η Γερμανία δεν κάνει βήμα από τη σκληρή της στάση απέναντι στην Ελλάδα με τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε να αφήνει ανοιχτό το σενάριο «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Τα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Βελγική πρωτεύουσα και στο ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ στις 9.30πμ (μία ώρα πριν θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς) με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να προσβλέπουν σε αυτό με αδημονία.

Οι αξιώσεις των εταίρων έχουν ήδη διαφανεί και ένα προς ένα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η ατζέντα των συζητήσεων για το επόμενο διάστημα θα εμπεριέχει πλειάδα ανοιχτών ζητημάτων, πρεσάροντας την κυβέρνηση στο εσωτερικό της επικοινωνιακά και πολιτικά.

Αναζητώντας συμφωνία για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Κι αυτό, γιατί όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συζήτηση θα στραφεί γύρω από την κατάσταση της οικονομίας στη Αθήνα, με την ελληνική πλευρά να διεκδικεί μία συμφωνία για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι προφανές πως επιταχύνουν τις διαδικασίες για μια παράπλευρη χρηματοδότηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τα πρώτα από μέτρα που εξήγγειλε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας και ταυτόχρονα να σταθεί στα πόδια της- δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται για την εκταμίευση των υποδόσεων των 7,2 δις ευρώ- σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην έκδοση εντόκων γραμματίων.

Βήμα συμφιλίωσης με Γλέζο μετά το «κρέας-ψάρι»

Είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Μανόλη Γλέζο έχουν ψυχρανθεί, αφού μετά την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει συγγνώμη που συμμετείχε «στην παραπλάνηση» και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως βάφτισε «το κρέας ψάρι».

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός έκανε το βήμα συμφιλίωσης. Ολοκληρώνοντας τη διήμερη Ευρωπαϊκή του περιοδεία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 11.30πμ με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σε μια προσπάθεια να λειάνουν τις διαφωνίες τους.

«Βόμβα» Σόιμπλε: Δεν αποκλείει «ατύχημα» και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ