Ερευνα Reuters: Στο 25% η πιθανότητα ενός Grexit - iefimerida.gr

Ερευνα Reuters: Στο 25% η πιθανότητα ενός Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 25% τοποθετεί τις πιθανότητες ενός Grexit η μηνιαία έρευνα που διεξάγουν οικονομολόγοι για λογαριασμό του πρακτορείο Reuters, ποσοστό που παραμένει αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την έρευνα του πρακτορείου οι πιθανότητες είναι 1 προς τέσσερα, ενώ, υπάρχουν οικονομολόγοι που υποστηρίζουν ότι ίσως να αποφασίσει η Αθήνα μόνης της να φύγει από την Ευρωζώνη.

Χαρακτηριστικά ο Τομ Ρότζερς, οικονομολόγος της Oxford Economics επισημαίνει «Η πολιτική βούληση στην Αθήνα μπορεί τελικά να “στραφεί” υπέρ μιας οικειοθελούς εξόδου από το ευρώ, εάν φανεί ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν. Η έξοδος αυτή, όμως, μπορεί να είναι άτακτη».

Αναφορικά με την οικονομία της Ευρωζώνης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αρχίζει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, αν και δηλώνουν ότι ακόμη είναι νωρίς για να εκφράσουν βεβαιότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικονομολόγοι Reuters grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ