Βάιντμαν: Δεν εμπιστευόμαστε πλέον την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βάιντμαν: Δεν εμπιστευόμαστε πλέον την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη Φρανκφούρτη, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα. Η αναφορά του στη χώρα μας είχε δύο σκέλη: ένα καθαρά οικονομικό και άλλο ένα αμιγώς πολιτικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο, έριξε το μπαλάκι στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στην Ελλάδα και να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ο κ. Βάιντμαν επισήμανε πως οι κεντρικές τράπεζες, λιγότερο από ποτέ, είναι υποχρεωμένες να πάρουν ρίσκα και να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Έτσι, αυτό το ρίσκο πέφτει στις πλάτες των πολιτικών.

Το άλλο μήνυμα που έστειλε ήταν ακόμη πιο σαφές. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της», ενώ για να συμπληρώσει τις δυσοίωνες αναφορές του, εκτίμησε πως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές ως τα μέσα του 2015.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γενς Βάιντμαν ΕΚΤ Bundesbank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ