Ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μόνο αν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση - iefimerida.gr

Ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μόνο αν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας συνεχίζει να αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλενμπεργκ.

Ο κ. Στόλενμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρουέφσκι, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει την ΠΓΔΜ στην πορεία της προς την ένταξή της στη Συμμαχία, ωστόσο, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, παραμένει η προϋπόθεση από την Σύνοδο στο Βουκουρέστι, το 2008, για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η ένταξη της χώρας στη Συμμαχία απαιτεί ομόφωνη απόφαση και από τις 28 χώρες – μέλη και εξέφρασε την ανησυχία του για την εσωτερική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τονίζοντας ότι ο σεβασμός των δημοκρατικών κανόνων αποτελούν πυρήνα της έκφρασης του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΓΔΜ ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ