Τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, τα τελευταία 3.000 χρόνια, σε μία εικόνα -Πώς εξελίχθηκαν - iefimerida.gr

Τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, τα τελευταία 3.000 χρόνια, σε μία εικόνα -Πώς εξελίχθηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος δεν ήθελε μόνο να πετάξει, από καταβολής κόσμου. Ηθελε να... αγγίξει και τα σύννεφα. Για αυτό και άρχισε να κατασκευάζει κτίρια που θα τα πλησίαζαν.

Ενας Σλοβάκος καλλιτέχνης, Μάρτιν Βάρτζιτς, αποφάσισε να καταγράψει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από αυτό τον τρόπο, «χαρτογραφώντας» την προσπάθεια για ολοένα και ψηλότερα κτίρια. Εφτιαξε λοιπόν ένα διάγραμμα, που περιλαμβάνει την ιστορία των ψηλότερων κτιρίων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, τα τελευταία 3.000 χρόνια.

Στην ιστορία, μόνο ένα κτίριο που δεν βρισκόταν σε αυτές τις ηπείρους κατείχε κάποια στιγμή τον τίτλο του ψηλότερου στον κόσμο. Ηταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, με ύψος 140 μ., που είχε το «ρεκόρ» από το 280 π.Χ. έως το 1.323 μ.Χ.

Η Ευρώπη είχε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου από το 1240 έως το 1890- μάλιστα κάποια στιγμή αυτό ήταν η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη- ενώ ο 20ος αιώνας «ανήκε» στους αμερικανικούς ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι έγινε- και παραμένει- το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψηλότερο κτίριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ