ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Δύο μεγάλες ομάδες, ένα μεγάλο ντέρμπι και μια πρόκριση - iefimerida.gr

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Δύο μεγάλες ομάδες, ένα μεγάλο ντέρμπι και μια πρόκριση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγάλη ώρα έφτασε έστω και με καθυστέρηση. Περίπου ένα μήνα μετά ήρθε η ώρα για τον επαναληπτικό.

Και τι επαναληπτικός. ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού (19:00, OTE SPORT1), στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 65.000 οπαδούς και με σκορ 1-1 τον πρώτο αγώνα. Η αγωνία στο κατακόρυφο για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να θέλει το νταμπλ και την ΑΕΚ να γράψει ιστορία ως ομάδα που συμμετέχει στην Football League.

Στόχος και των δύο η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου με αντιπάλους Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλή όποια περάσει θα είναι το φαβορί για το τρόπαιο.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει μοναδική απουσία τον Μπρέσεβιτς και αναμένεται να ξεκινήσει με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη δεξί μπακ, τον Σοϊλέδη αριστερό μπακ, τους Λαμπρόπουλο ή Τζανετόπουλο με τον Κολοβέτσιο στα στόπερ, τον Γιόχανσον με τον Ανάκογλου στα χαφ, τον Μάνταλο δεκάρι, τον Πλατέλλα δεξιά στην επίθεση, τον Μπαρμπόσα αριστερά και τον Αραβίδη στην θέση του σέντερ φορ.

Ο Βίτορ Περέιρα κατάστρωσε τα πλάνα του χωρίς τρεις σημαντικές μονάδες, με τους Μήτρογλου, Ελαμπντελαουΐ και Φουστέρ συν το ότι μετά την αναβολή του ματς στην Κομοτηνή οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία δυόμιση εβδομάδων. Ο Μέγιερι είναι ο τερματοφύλακας που χρησιμοποιεί στο Κύπελλο, ωστόσο αυτή τη φορά θα πάει στη σίγουρη λύση του Ρομπέρτο. Αριστερά στην άμυνα φανέλα βασικού παίρνει ο Μαζουακού, δεξιά -απόντος του Ομάρ- θα βρεθεί ο Σαλίνο, και στόπερ οι Σιόβας και Μποτία με τον τελευταίο να επανέρχεται έπειτα από τρεις μήνες! Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, στα άκρα οι Αφελάι, Ντοσεβί και στην κορυφή της επίθεσης ο Χάρα.

Η προϊστορία είναι ισορροπημένη με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν εννιά νίκες, τους «ερυθρόλευκους» οκτώ, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Ολυμπιακός ΟΑΚΑ ντέρμπι Κύπελλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ