Κυβέρνηση σε Σόιμπλε: Η εμμονή σε αυτή την πολιτική και αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με τη δημοκρατική Ευρώπη - iefimerida.gr

Κυβέρνηση σε Σόιμπλε: Η εμμονή σε αυτή την πολιτική και αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με τη δημοκρατική Ευρώπη

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στέλνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

«Οι σημερινές δηλώσεις απευθύνονται στο εσωκομματικό του ακροατήριο. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη» τονίζει ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Αναλυτικά

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

Σημειωτέον, ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους ότι «Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μόνος υπουργός στο Eurogroup που θεωρούσε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος».

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει χρήματα μόνο εάν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έτσι όπως αυτές εκπορεύονται από το τρέχον πρόγραμμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις Σόιμπλε μετά το ECOFIN.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ