Reuters: Την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Reuters: Την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τηλεδιάσκεψη για να εξετάσει την επέκταση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Reuters πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ τον περασμένο μήνα σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας μετακυλύοντας το βάρος της χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ELA στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Επίσης, σημειώνεται ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανανέωνε κάθε δύο εβδομάδες στη διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδριάσεων την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA. Συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού αυτού έχει φτάσει τα 68,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στέλεχος της ΕΚΤ η απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση μέσα σε μία εβδομάδα - αντί του δεκαπενθημέρου - αντανακλά τη βούληση της Φρανκφούρτης να υπάρξει μία πιο στενή παρακολούθηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ELA ΕΚΤ ελληνικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ